Linkuri accesibilitate

Coronavirus, România: 468 de persoane din sistemul de asistență, infectate. 24, decedate


Imagine generică
Imagine generică

468 de persoane din sistemul de asistență din România - copii, bătrâni, persoane cu dizabilități - sunt infectate cu coronavirus iar 24 au murit. O singură persoană s-a vindecat. 243 de persoane, dintre cele 468 de infectate din sistemul de asistență sunt de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică (Suceava), unde se află și cel mai mare focar de infecție, care-i afectează pe cei cu dizabilități.

harta COVID-19 centre asistenta
harta COVID-19 centre asistenta

Pentru că toate persoanele sunt asimptomatice, DSP a decis măsura carantinării în centru, sub supraveghere medicală, iar beneficiarii care nu au fost infectați sunt izolați de restul colectivului. DSP Suceava continua testarea personalului din toate centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice sau vulnerabile din judeţul Suceava, de două ori pe lună, transmite Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Situația la nivelul întregii țări:

Dâmbovița - 32 de persoane rezidente testate pozitiv, toate asimptomatice, într-un centru pentru vârstnici sunt acum spitalizate.

În centru au rămas 20 de beneficiari și 12 angajați.

Vrancea: 2 decese și 26 persoane infectate provenind dintr-un centru pentru persoane vârstnice.

Hunedoara: 4 decese și 36 de persoane infectate (31 provenind din centrul pentru vârstnici de la Orăștie, alte 5 persoane adulte cu dizabilități dintr-un centru aflat în subordinea DGASPC - spitalizate). În centrul din Orăștie mai sunt 5 beneficiari și 5 angajați testați negativ.

Galați: 16 decese și 85 persoane vârstnice provenind dintr-un centru privat (Sf. Ilie). Lor li se adaugă cele 18 persoane vârstnice infectate într-un centru al primăriei.
La Galați este raportat și prima persoană vindecată din focarul inițial apărut în centrul privat.

București: 3 copii cu dizabilități, spitalizați. Tot în București sunt 5 persoane cu dizabilități și un deces într-un centru privat de îngrijire a persoanelor vârstnice.

Brașov: un deces și 4 cazuri confirmate într-un centru privat pentru persoane vârstnice.

Botoșani: 16 cazuri confirmate într-un centru privat pentru persoane vârstnice.

XS
SM
MD
LG