Linkuri accesibilitate

427 de decese din cauza coronavirusului. China admite „deficiențe”


În Hong Kong a fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului
În Hong Kong a fost înregistrat primul deces din cauza coronavirusului

Comisia națională pentru sănătate din China a anunțat că numărul deceselor din cauza noului coronavirus a ajuns la 425, cărora li se adaugă primul deces înregistrat în Honk Kong și un altul în Filipine.

Autoritățile chineze au raportat numai într-o zi un număr record de decese, 64, în timp ce s-au înregistrat 3.235 de cazuri noi de îmbolnăvire, potrivit Reuters.

Ultimul bilanț arată 20.438 de cazuri confirmate în China. Cel puțin alte 150 de cazuri sunt înregistrate în 23 de țări și regiuni.

Au fost raportate noi cazuri în Statele Unite, inclusiv un pacient din California, care a luat virusul de la o altă persoană întoarsă din China. Este al doilea caz de răspândire a coronavirusului de la o persoană la alta în Statele Unite, un altul a fost raportat săptămâna trecută în Illinois.

Japonia a impus carantină pentru peste 3.000 de persoane aflate pe o navă de croazieră, după ce un pasager a fost depistat pozitiv la coronavirus.

Autoritățile din China au admis că există „neajunsuri și deficiențe” în modul în care au răspuns la epidemia de coronavirus, potrivit BBC.

Sistemul național de sănătate va fi îmbunătățit, astfel încât să poată gestiona mai bine situația.

În plus, Guvernul chinez a înăsprit controlul asupra piețelor, unde se crede că a apărut virusul, și a interzis comerțul cu animale sălbatice în astfel de spații.

China are acum nevoie de echipamente medicale, costume și măști de protecție.

Noul coronavirus provoacă o infecție respiratorie acută severă, iar simptomele încep de obicei cu febră, urmată de o tuse uscată.

XS
SM
MD
LG