Linkuri accesibilitate

244 de elevi și 329 de angajați, confirmați cu Covid de la redeschiderea școlilor


Ministerul Educației a anunțat joi seara că 244 de elevi și 329 de angajați din Educație au fost confirmați cu Covid din 8 februarie, când au fost redeschise școlile în sistem față în față.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, incidența cumulată în rândul elevilor în cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale.

Ministerul anunță că sunt 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

„Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii”, se arată în comunicat.

Astfel, în perioada 8-11 februarie au fost confirmați cu Covid 244 de elevi și 329 de angajați din sistem și a fost suspendată activitatea în 171 de clase.

„Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, a mai transmis Ministerul Educației.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG