Linkuri accesibilitate

De miercuri, toți elevii din București s-ar putea întoarce fizic la școală. Incidența e sub 1 la mie


Ministrul Sorin Cimpeanu anunță că de miercuri toți elevii, inclusiv cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, ar putea reveni la școală în format fizic, dacă incidența rămâne sub 1 la mia de locuitori.

După ce rata de infectare a scăzut în București la 0,94 la mia de locuitori, ministrul Educației Sorin Câmpeanu spune că, probabil, toți elevii se vor putea întoarce fizic la școlă miercuri.

De aceea, în cursul zilei de luni va fi modificat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevedea că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie. Ordinul ar putea fi publicat în Monitorul Oficial luni seara.

Rata de infectare în București a ajuns luni la 0,94 la mie, după ce cu o zi în urmă a fost 1,06, coborând zilnic pe tot parcursul săptămânii trecute.

"Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineața. Se va face, probabil, ședinta la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent.

Practic, în acest context văd posibil ca de miercuri să se meargă la scoală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență
. ”, a transmis ministrul Educatiei.

Rata de infectare pe sectoare, potrivit data.gov.ro:

  • Sector 1 -1,06
  • Sector 2 - 1,05
  • Sector 3 - 0,74
  • Sector 4 - 1,03
  • Sector 5 - 0,8
  • Sector 6 - 0,9

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG