Linkuri accesibilitate

21 de miliarde de dolari pentru finanțarea sănătății în lume de la G20


 Boris Johnson la video conferința G20 din luna martie
Boris Johnson la video conferința G20 din luna martie

Grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente (G20) au anunţat sâmbătă contribuţii în valoare de peste 21 de miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei COVID-19, potrivit Reuters.

Banii vor fi destinați pentru diagnosticare, vaccinuri, terapii, cercetare şi dezvoltare.

"G20, împreună cu ţările invitate, a coordonat eforturile globale de susţinere a luptei împotriva pandemiei COVID-19. Până în prezent, membrii G20 şi ţările invitate au anunţat contribuţii de peste 21 de miliarde de dolari pentru a sprijini finanţarea sănătăţii globale", conform unui comunicat de presă al grupului.

În luna aprilie, G20 a invitat toate ţările, organizaţiile neguvernamentale, filantropice, precum şi sectorul privat să contribuie la acoperirea unui decalaj de finanţare estimat la peste 8 miliarde de dolari pentru a combate pandemia COVID-19.

Arabia Saudită, care deţine în prezent preşedinţia G20, a promis 500 de milioane de dolari pentru a sprijini eforturile globale de combatere a pandemiei.

Cel puţin 391.108 de persoane au murit la nivel mondial din cauza COVID-19 şi peste 6.68 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

XS
SM
MD
LG