Linkuri accesibilitate

Guvern: 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirii Universității din București și a ASE


Clădirea Academiei de Studii Economice din București

Guvernul a alocat joi 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirii Universităţii din Bucureşti şi a Academiei de Studii Economice.

Pentru Universitatea Bucureşti, investiţia este de 445, 8 milioane de lei şi are o durată de 60 de luni, iar pentru clădirea ASE valoarea investiţiei este de 132,5 milioane lei şi are o durată de 24 de luni, a anunțat Ionel Dancă, purtător de cuvânt al guvernului și șef al Cancelariei premierului.

Cele două clădiri vor fi consolidate, le va fi restaurată fațada și tâmplăria exterioară pentru eliminarea umidității și a infiltrațiilor.

Contractarea lucrărilor va fi făcută de Compania Națională de Investiții.

Palatul Universității este o construcție aflată în Piața Universității din București, în perimetrul descris de străzile Regina Elisabeta, Academiei, Edgar Quinet, Nicolae Bălcescu, înaltă de 6 etaje, construită în stil neoclasic pe fostul amplasament al Mănăstirii Sfântul Sava.

Construirea viitorului sediu al celei mai mari universități din România, Universitatea București, a început în data de 10 octombrie 1857, după planurile arhitectului Alexandru Orăscu, pe locul fostului colegiu Sfântu Sava, și a fost finalizată la 14 decembrie 1869. Corpurile laterale ale palatului au fost ridicate mai târziu, între anii 1912-1926, după planurile arhitectului Nicolae Ghica-Budești.

Palatul Academiei Comerciale este un edificiu, sediu al Academiei de Studii Economice, a fost construit între anii 1916-1926, după planurile arhitecților Grigore Cerchez, Edmond van Saanen Algi și Culina Arghir.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG