Linkuri accesibilitate

40 de milioane de persoane din California obligate să rămână în casă


Un panou pe o autostradă din California care îndeamnă oamenii să ia măsuri de prevenție

Guvernatorul statului american California a semnat un decret prin care le impune celor 40 de milioane de locuitori să rămână la domiciliu ca măsură de precauție în fața pandemiei de coronavirus.

De asemenea, autoritățile de la Washington le-au cerut americanilor din afara granițelor să se întoarcă acasă sau să rămână peste hotare pe termen nedefinitiv, după ce bilanțul deceselor în SUA a trecut de 200, scrie Reuters.

Decretul semnat joi, cu efect imediat, de guvernatorul Gavin Newsom marchează cea mai extinsă și restrictivă măsură luată de la izbucnirea crizei sanitare generată de extinderea Covid 19, care este așteptată să afecteze mai bine de jumătate din populația statului într-un termen de 8 săptămâni.

În timp ce autoritățile cresc în intensitate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului, autoritățile de la Washington ar putea anunța închiderea frontierei sudice cu Mexicul de vineri. Măsura ar urma decizia precedentă de miercuri de închidere a frontierei cu Canada.

Răspândirea rapidă a virusului care a ucis peste 10.000 de persoane la nivel global a schimbat complet viața în Statele Unite. Școlile s-au închis, precum și multe companii, ceea ce a dus milioane de oameni care stau acasă.

Cu economia grav afectată și o creștere a numărului de șomeri ca urmare a măsurilor restrictive, Statele Unite a prezentat un plan de 1 trilion de dolari pentru a ajuta economia să își revină.

Per total, 14.500 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Statele Unite, iar bilanțul deceselor a ajuns vineri la peste 200.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG