Linkuri accesibilitate

38 de români din Magdeburg (Germania), confirmați cu coronavirus. Unul a murit


Treizeci și opt de români din Magdeburg, Germania, au fost fost confirmați cu coronavirus, transmite Ministerul Afacerilor Externe. Dintre aceştia, 36 au simptome uşoare, unul este internat şi primeşte tratament medical specific, iar o altă persoană a murit la spital, în urma complicaţiilor.

MAE spune că s-a autosesizat, prin ambasada de la Berlin, în urma informațiilor din presa locală, solicitând autorităților locale informații suplimentare. „Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor în cauză."

Familia persoanei decedate a fost notificată de autorităţile germane, fiind prezentă și ea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

XS
SM
MD
LG