Linkuri accesibilitate

90 de români au fost repatriați marți din Belgia și Olanda


90 de români care se aflau pe teritoriul Belgiei și Olandei au fost repatriați marți de autoritățile române.

Printre ei se află studenți Erasmus, angajați cărora le-a expirat contractul de muncă sau a fost reziliat, cazuri medicale, studenți din SUA aflați în tranzit și persoane despre care Grupul de comunicare strategică spune că se aflau în „situații deosebite”.

Repatrierea a fost făcută cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință a patru cetățeni ai Republicii Indonezia, un cetățean al Regatului Belgiei și un cetățean al Regatului Țărilor de Jos, rezidenți în România, anunță GCS.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG