Linkuri accesibilitate

355 de școli și grădinițe, în scenariul roșu. Unele, pentru reabilitare


Scoala online
Scoala online

355 de școli și grădinițe au trecut miercuri în scenariul roșu, cu participarea elevilor preșcolarilor la activități și lecții online, cu 11 mai multe decât în urmă cu zi, arată buletinul săptămânal emis de Ministerul Educației, care prelucrează datele transmise de inspectoratele școlare în raport cu evoluția epidemiei de coronavirus din fiecare județ. Dintre cele 355 de unități de învățământ aflate în sistem online, 173 sunt în această situație din cauza Covid-19 și 182 ca urmare a creșterii ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori pentru că în continuare se fac lucrări de reabilitare.

12.459 de unități de învățământ funcționau miercuri la școala față în față, 4.842 de unități de învățământ în scenariul doi, adică cu prezența zilnică la școală a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a și cu revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit unui ordin comun emis de miniștrii Educației și Sănătății, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

XS
SM
MD
LG