Linkuri accesibilitate

Decapitare ANAF:  patru președinți demiși dintr-un foc


ANAF
ANAF

Premierul Ludovic Orban a demis patru secretari de stat de la ANAF, în locul acestora fiind făcută o singură numire. Secretarul general a devenit inspector guvernamental, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

Șerban Andrei Nistor - coordonator al activității de colectare a veniturilor bugetare, Daniel-Mihail Tudor - coordonator al inspecției fiscale, Ștefan-Cosmin Dolis - coodonator al Directiei Generale a Vămilor și Raul-Cristian Petrescu - inspector general Antifraudă, toți cu rang de subsecretar de stat, au fost eliberați din functii prin decizia premierului Orban.
În locul acestora a fost numit vicepreședinte, Sandu Costea.

Secretarul general al ANAF Lilian Onescu, numit inspector guvernamental a fost la Secretariatului General al Guvernului.

Imediat după preluarea mandatului de premier, Ludovic Orban a declarat că va fi schimbată ”cu siguranță” conducerea ANAF, iar toți cei din administrația centrală angajați pe criterii politice trebuie ”să își facă bagajele”.

În luna iunie, Mihaela Triculescu a fost înlocuită din funcţia de şef al Fiscului de Mirela Călugăreanu, prin decizie a premierului Viorica Dăncilă. Triculescu a fost preşedinte al ANAF din luna ianuarie a acestui an, când l-a înlocuit în funcţie pe Ionuţ Mişa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG