Linkuri accesibilitate

Decesul 79, identificat de INSP la Spitalul Universitar, neraportat de DSP București


Imagine generică
Imagine generică

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass-media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și Direcției de Sănătate a Publică a Municipiului București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Urmare a răspunsului Spitalului Universitar de Urgență București, în data de 27 martie a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Astfel, numărul total al deceselor din cauza infecției cu SARS-CoV-2 ajunge la 79.

Decesul 79 - Femeie, 84 ani, din municipiul București. S-a prezentat pe 26 martie la camera de gardă a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Universitar de Urgență București cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria de suspect de infecție cu COVID-19.

Pacienta a fost izolată și i-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în aceeași zi, iar confirmarea a venit a doua zi, pe 27 martie, când a și murit.

Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

Cazul a fost raportat la DSPMB de unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

XS
SM
MD
LG