Linkuri accesibilitate

Decizia instanței: 14 protestatari au fost arestați preventiv pentru 30 de zile


Scene violente la manifestațiile anti-restricții din București de săptămâna trecută.

Judecătorii au decis ca 14 protestatari violenți să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, iar pentru doi minori s-a stabilit arestul la domiciliu. Alte trei persoane au fost puse sub control judiciar.

Protestele din București din seara zilei de 29 martie au fost marcate de scene violente, în care jandarmii au fost atacați cu pietre, geamurile magazinelor au fost sparte, iar stațiile de autobuz vandalizate.

Au fost reținute 18 persoane pentru violențele de la Piața Unirii, iar instanța a decis ca 14 protestatari să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile. Aceștia au fost reținuți sub acuzația de ultraj și tulburare a liniștii și ordinii publice.

Poliția a percheziționat ieri domiciliile mai multor protestatari din municipiul București, dar și județele Giurgiu, Ilfov și Prahova. În urma acțiunii au fost reținute pentru 24 de ore 18 persoane.

Din cauza violențelor de la protestele din București, 188 de persoane au fost duse săptămâna trecută la audieri la poliție și jandarmerie și au fost aplicate amenzi de peste 200.000 de lei.

"În urma activităţilor de identificare a persoanelor participante la protestele din zilele de duminică, luni şi marţi, care nu au respectat prevederile legale, la nivel naţional au mai fost aplicate 891 de sancţiuni contravenţionale, în valoare 366.550 lei", a precizat Jandarmeria săptămâna trecută.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG