Linkuri accesibilitate

Declarația ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, cu privire la asistența sanitară de 800.000 de dolari acordată României


Declarația integrală comunicată de Ambasada SUA la București:

„A fost un privilegiu să-i pot anunța pe președintele Iohannis, prim-ministrul Orban și poporul român că generozitatea poporului american față de prietenii săi din întreaga lume continuă. SUA, sub conducerea președintelui Trump, sunt hotărâte să ajute nu numai România, ci și pe ceilalți prieteni ai săi în lupta împotriva ravagiilor COVID-19. Chiar și în situația în care SUA se confruntă cu propriile provocări în combaterea acestui virus temut, suntem deciși să jucăm un rol de frunte în adresarea crizei de sănătate și în sprijinirea revirimentuli economic.

Relația dintre țările noastre nu a fost niciodată mai puternică. În curând, România va primi asistență sanitară în valoare de 800.000 de dolari. Aceasta vine în plus față de operațiunea finanțată de SUA pentru transportul echipamentelor de protecție necesare pentru a salva vieți. Recent, România a asistat SUA în mai multe feluri, inclusiv ajutând la repatrierea unor cetățeni americani din întreaga lume.

În România, la fel ca în SUA, fiecare viață contează, fiecare este valoroasă. Provocările de azi la adresa sănătății și prosperității lumii libere nu vor persista atâta timp cât prieteni precum România și SUA continuă să coopereze pentru binele comun. Împreună țările noastre vor învinge și vor fi mai puternice ca niciodată.”

XS
SM
MD
LG