Linkuri accesibilitate

Documente

Declarația miniștrilor de externe NATO după reuniunea de la București

Instantaneu din prima zi a reuniunii NATO de la București. 29 noiembrie.
Instantaneu din prima zi a reuniunii NATO de la București. 29 noiembrie.
  1. Ne-am adunat la București, aproape de malul Mării Negre, într-un moment în care invazia Rusiei din Ucraina amenință pacea, securitatea și prosperitatea euro-atlantică. Rusia poartă în întregime responsabilitatea pentru acest război, o încălcare evidentă a dreptului internațional și a principiilor Cartei ONU. Agresiunea Rusiei, inclusiv atacurile persistente și reproșabile asupra civililor ucraineni și a infrastructurii de energie privează milioane de ucraineni de servicii umane. Acțiunile inacceptabile ale Rusiei, inclusiv activități hibride, șantaj energetic și retorică nucleară nechibzuită, subminează ordinea internațională bazată pe norme. Suntem solidari cu Polonia în urma incidentului din 15 noiembrie care a dus la tragica pierdere de vieți, în urma atacurilor Rusiei cu rachete împotriva Ucrainei. Condamnăm cruzimea Rusiei față de populația civilă și încălcarea drepturilor omului, precum deportările forțate, tortura și tratamentul barbar al femeilor, copiilor și persoanelor în situații vulnerabile. Toți cei responsabili pentru crime de război, inclusiv de violență sexuală pe fond de conflict, trebuie să răspundă pentru faptele lor. Condamnăm pe toți cei care facilitează războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv Belarus.

  2. Îl întâmpinăm pe Ministrul de externe Kuleba astăzi, ne arătăm solidari cu guvernul și poporul ucrainean și cu apărarea lor eroică a națiunii și teritoriului lor și onorăm toate viețile pierdute. Rămânem statornici în angajamentul nostru pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Nu vom recunoaște niciodată anexările ilegale efectuate de Rusia, care încalcă grav Carta ONU. Vom continua și vom intensifica susținerea politică și practică pentru Ucraina în timp ce aceasta continuă să își apere suveranitatea și integritatea teritorială și valorile noastre comune împotriva agresiunii Rusiei, susținere care va continua cât timp va fi necesar. În acest context, NATO va continua să se coordoneze îndeaproape cu părțile relevante, inclusiv organizații internaționale, în special Uniunea Europeană, precum și țări cu valori similare. Pe baza susținerii arătate până acum, vom continua Ucraina să își întărească capacitățile de reziliență, să își protejeze poporul și să combată campaniile de dezinformare și minciunile Rusiei. Aliații vor asista Ucraina pe măsură ce își repară infrastructura energetică și își protejează poporul de atacurile rachetelor. Rămânem, de asemenea, fermi în susținerea eforturilor pe termen lung ale Ucrainei de a reconstrui și a reforma în urma acestui război, în așa fel încât Ucraina să își asigure un viitor liber și democratic, să își modernizeze sectorul de apărare, să își întărească interoperabilitatea și să combată agresiuni în viitor. Vom continua să ne întărim parteneriatul cu Ucraina pe măsură ce aceasta avansează în aspirațiile sale euro-atlantice.

  3. Finlanda și Suedia participă astăzi în calitate de state invitate să se alăture Alianței. Aderarea lor le va face mai sigure, va face NATO mai puternic și va securiza zona euro-atlantică. Securitatea acestora este importantă pentru Alianță inclusiv în perioada de aderare.

  4. Amintind că regiunile Balcanilor de Vest și Mării Negre sunt de importanță strategică pentru Alianță, apreciem întâlnirea cu miniștrii de externe ai statelor partenere NATO Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova, pe măsură ce NATO își întărește susținerea individuală pentru construirea integrității și rezilienței, dezvoltarea capacității și menținerea independenței politice. Susținem ferm angajamentul nostru către politica ușilor deschise a alianței. Dorim să confirmăm deciziile luate la summit-ul de la București din 2008 și toate deciziile luate de atunci cu privire la Georgia și Ucraina.

  5. NATO este o alianță defensivă. NATO va continua să își protejeze populația și să apere în permanență întreaga suprafață a teritoriului aliat. Acest fapt corespunde abordării noastre de 360 de grade împotriva oricărei amenințări și provocări. Condamnăm toate formele de terorism și suntem solidari cu Turcia, care își plânge decesele survenite din recentul atac terorist oribil. Ne confruntăm cu amenințări și provocări ale actorilor autoritari și concurență strategică din toate direcțiile. Pe fondul celei mai grave amenințări asupra securității euro-atlantice din ultimele decenii și conform cu conceptul strategic, implementăm o nouă linie de bază în postura de descurajare și defensivă prin întărirea acesteia și prin dezvoltarea continuă a forțelor și capacităților robuste, pregătite de luptă. Toți acești pași vor întări substanțial apărarea NATO. Rămânem angajați să ne pregătim pentru atacurile ostile asupra infrastructurii critice a Aliaților, să le descurajăm și să ne apărăm împotriva acestora. Orice atac împotriva Aliaților va fi contracarat cu un răspuns unitar și hotărât. Suntem uniți și solidari și ne reafirmăm legătura transatlantică rezistentă dintre națiunile noastre. Vom continua să luptăm pentru pace, securitate și stabilitate în întreaga zonă euro-atlantică.

See all News Updates of the Day

Document | Interviul integral cu Emil Constantinescu

The former President of Romania, Emil Constantinescu/RFRL/one20ne Interviews
The former President of Romania, Emil Constantinescu/RFRL/one20ne Interviews

HOTARARE privind aplicarea unitara a prevederilor art. 45-56 din Legea nr. 115/2015

Hotărârea Biroului Electoral Central prin care alianțele electorale pot susține candidați independenți la primării, Primăria Generală a Municipiului București, consilii locale, consilii județene și președinția consiliilor județene.

Lista cu medicamentele lipsă din România

Romania: country under construction - lack of medicines in Romania
Romania: country under construction - lack of medicines in Romania

Puteți citi aici rechizitoriul Departamentului de Justiție american împotriva a șapte hackeri chinezi

Punctul de vedere al BOR despre avort, religie în școli, vaccinare și familie tradițională

Purtătorul său de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, afirmă că Biserica nu se implică în deciziile politice, dar are dreptul să ia poziție în privința unor anumite probleme ale cetății.

Cele zece recomandări ale BOR pentru alegători

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române are zece recomandări pentru credincioși pe baza cărora să-și aleagă politicienii.

Răspuns integral - purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, pentru Europa Liberă

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, spune că beneficiile primite din partea statului nu sunt atât de numeroase precum crede opinia publică.

Listă site-uri care promovează reclame înșelătoare (15 martie 2024)

Interviu integral – Siegfried Mureșan, lider al Partidului Popular European

PETROF F. PAUL.pdf

Declarația de avere a Directorului Vîmilor București, Paul Petrof

Interviu integral - Sorin Ducaru, directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene

Interviu one2one cu ambasadorul Sorin Ducaru, directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene.

Lista celor 76 de revendicări ale fermierilor și transportatorilor

Drept la replică TVR.docx

Comunicatul FSN din seara de 22 decembrie 1989.docx

1989 Romanian Revolution. Ex-communist official Ion Iliescu speaking in studio 4 of the public television.
1989 Romanian Revolution. Ex-communist official Ion Iliescu speaking in studio 4 of the public television.

Manageri TVR la 15 decembrie 2023.

Toate funcțiile de conducere din TVR au fost desființate iar coordonarea e asigurată de personalul executiv, cu mandat.

Răspuns solicitare Europa Liberă România

Răspunsul primit de la Președinția României.

Proces Verbal ISU București

Devizul general al lucrărilor la Ansamblul Muzeal „Ion Creangă” din Iași

Deviz bojdeuca - cover
Deviz bojdeuca - cover

Conform devizului actualizat în august de CJ Iași, proiectul a costat peste 4 milioane de lei (aprox. 840.000 de mii de euro). Din această sumă, construcția efectivă a fost de 3,3 milioane de lei. La aceste sume se adăugă TVA.

Alocări din Fondul de rezervă

Draft | Proiectul Guvernului privind modificările fiscale și bugetare

Marcel CIolacu, romanian prim-minister, on august 3th
Marcel CIolacu, romanian prim-minister, on august 3th

Proiectul de lege cu noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, a fost făcut public marţi dimineaţă.

Răspunsul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Strategia națională de sănătate 2023 – 2030

Strategie MS
Strategie MS

Declarația prin care Eduard Hellvig și-a anunțat demisia de la șefia SRI

EDUARD HELLVIG, head of the Romanian Intelligence Service (SRI )
EDUARD HELLVIG, head of the Romanian Intelligence Service (SRI )

Amendamentele PSD la proiectul de Lege privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor

Ordonanța de urgență pentru stoparea creșterii prețurilor

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG