Linkuri accesibilitate

Departamentul de stat al SUA, despre întâlnirea președintelui Erdogan cu conducerea Hamas


Statele Unite obiectează cu fermitate față de găzduirea, de președintele turc Erdogan, a doi lideri Hamas, la Istanbul, pe 22 august.

Hamas este desemnată organizație teroristă de SUA și UE, iar ambii oficiali găzduiți de președintele Erdogan sunt considerați teroriști la nivel global, amintește Departamentul de Stat al SUA.

De altfel, despre unul dintre ei, autoritățile americane caută informații pentru implicarea în multiple atacuri teroriste, deturnări de avioane și răpiri.

Continuarea demersurilor de acest fel ale președintelui Erdogan față de organizația teroristă nu va duce decât la izolarea Turciei de către comunitatea internațională, vătămând interesele poporului palestinian și reducând eforturile globale în prevenirea atacurilor teroriste lansate din Gaza, mai spune sursa citată.

„Continuăm să fim preocupați cu privire la relația guvernului turc cu Hamas la cele mai înalte niveluri”, mai spune Departamentul de Stat.

Este a doua oară când președintele Erdogan a primit conducerea Hamas în Turcia în acest an, prima întâlnire având loc pe 1 februarie.

XS
SM
MD
LG