Linkuri accesibilitate

Deputat rus, împușcat în biroul său


Poliția nu a oferit mai multe date, dar se știe că deputatul a fost împușcat în biroul său. Imagine generică cu polițiști ruși.
Poliția nu a oferit mai multe date, dar se știe că deputatul a fost împușcat în biroul său. Imagine generică cu polițiști ruși.

Un oficial din Magadan, un oraș din Orientul Îndepărtat al Rusiei, care a fost implicat într-un caz de braconaj, a fost găsit împușcat.

Direcția Comisiei de Investigații din Magadan a declarat pentru RFE/RL că trupul lui Aleksandr Kramarenko a fost găsit în biroul său.

Potrivit reprezentanților comisiei, anchetatorii analizează înregistrările camerelor de luat vederi din zonă și audiază atât rudele lui Kramarenko, cât și pe colegii săi, și posibilii martori.

Biroul local al partidului de la guvernare, Rusia Unită, a refuzat să ofere comentarii despre situație.

În iunie, Comisia de Investigații a lansat o anchetă împotriva lui Kramarenko după ce o fotografie făcută în Chukotka, una dintre cele mai îndepărtate regiuni nordice ale Rusiei, a fost postată pe Instagram.

În fotografie apărea Kramarenko stând în mijlocul unui câmp înzăpezit, ținând o pușcă de vânătoare în mână, iar în jurul lui păreau a fi aproape 200 de păsări sălbatice, omorâte, care fuseseră aranjate să scrie cuvintele “Chukotka 2021”, iar lângă ele se afla un alt grup de păsări aranjate în formă de inimă.

Anchetatorii au declarat la acea vreme că pagubele cauzate de presupusul braconaj de gâște rare de către Kramarenko, au fost estimate la aproximativ 700.000 de ruble (9.400 de dolari).

Oficialul în vârstă de 59 de ani a insistat atunci că poza a fost modificată și persoana care apare în ea nu ar fi de fapt el, însă ulterior acesta și-a schimbat declarația, spunând că păsările din imagine erau de fapt împăiate, cu scopul de a fi conservate pentru o școală de vânătoare.

Partidul Rusia Unită l-a suspendat pe Kramarenko după lansarea anchetei împotriva acestuia.

XS
SM
MD
LG