Linkuri accesibilitate

Deputat USR: Pereți spălați cu mopul murdar, la Bagdasar-Arseni


Emanuel Ungureanu este deputat USR.
Emanuel Ungureanu este deputat USR.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere control la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală după ce a primit imagini, pe care le-a postat pe pagina sa de Facebook, în care apar infirmiere ce spală pereții cu mopul murdar.

„Imagini obișnuite din Spitalul Bagdasar Arseni din București! Infirmierele mânjesc pereții cu mopuri jegoase după ce au întins mizeria și pe culoare. Cu aceleași instrumente infecte se face așa zisa curățenie și prin saloane. Este imperios necesar ca Ministerul Sănătății să mobilizeze urgent resursele necesare pentru ca în spitalele României să fie instruite infirmierele cu reguli de igienă draconice. Jegul gros pe care l-am documentat în vizitele neanunțate prin zeci de spitale românești, în acești ultimi 3 ani, dovedește că foarte multe infirmiere, ori nu știu cu ce să facă curățenie, ori nu au cu ce, ori nu știu cum, ori nu contează pentru că s-au angajat pe pile, ori toate la un loc”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Ungureanu a precizat că imaginile i-au fost transmise de o persoană martoră la activitatea infirmierelor. Deputatul cere ca DSP București să demareze un control.

În replică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florin Bica a precizat, la Digi24, că luni a fost chemată conducerea firmei de curățenie pentru a da explicații.

„Nu o văd zilnic (situația, n.r.). Firma cu care spitalul are contract pentru curățenia spațiilor publice are niște condiții de îndeplinit. Este verificată de către directorul de îngrijiri și sunt verificate de asistente șefe. (...) Legat de aceste imagini, fără discuție că managementul spitalului a convocat conducerea firmei pentru a clarifica aspectele prezentate”, a spus el, precizând și că în imaginile pe care le-a primit nu a observat dacă infirmierele care spălau pereții au folosit mopul și pentru podea și pentru pereți.

XS
SM
MD
LG