Linkuri accesibilitate

Deputata PSD Elvira Șarapatin a accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni fără să oprească


Deputatul PSD Elvira
Deputatul PSD Elvira

Deputatul PSD de Gorj, Elvira Șarapatin, a accidentat vineri un bărbat care traversa regulamentar pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu.

După ce s-a întors la locul accidentului, polițiștii i-au testat pe amândoi cu aparatul etilotest, atât de deputata de 68 de ani cât și pe victima sa, un bărbat de 50 de ani din Novaci, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.

„La data de 12 iunie, poliţişti din cadrul Politiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat, de 50 de ani, din oraşul Novaci, cu privire la faptul că a fost victima unui eveniment rutier produs pe raza municipiului Târgu Jiu, iar autoturismul implicat în eveniment nu a oprit la faţa locului. Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, a reieşit faptul că bărbatul, în timp ce traversa partea carosabilă a străzii Traian, din municipiul Târgu Jiu, prin loc permis, marcat şi semnalizat corespunzător, ar fi fost acroşat de un autoturism, care nu i-ar fi acordat prioritate la trecere, fără a opri la locul faptei. La scurt timp, conducătoarea autoturismului, o femeie, de 68 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a revenit la locul producerii evenimentului rutier. Pietonul şi conducătoarea auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a pietonului, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului producerii accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie“, a spus Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, citat de Știrile Gorjului.

Șarapatin s-a remarcat în spațiul public după ce a susținut că parlamentarii merită o pensie specială și pentru că și-a drăcuit colegii din opoziție.

De asemenea, ea a susținut într-un comunicat de presă, că toți participanții la mitingul Diasporei din 10 august sunt pasibili de amendă

„Da' nu vă e ruşine? Ia mai duceţi-vă dracului!”, le-a spus colegilor parlamentari de la USR, atunci când aceștia au împărțit în parlament mai multe scrisori deputaților PSD, în care cereau demisia președintelui Camerei Deputaților de la acea vremea, Liviu Dragnea, acum în închisoare.

„Merită parlamentarul o pensie specială. De ce? De aia, de aia, pentru că merită o pensie specială”, a răspuns Șarapatin, în decembrie 2018, întrebată dacă parlamentarii merită pensii speciale.

O pensie specială pentru foştii parlamentari porneşte de la 3.400 de lei, pentru cei care au avut un mandat şi sare de 10.000 de lei, pentru cei care au avut mai mult de trei mandate.

De asemenea, cât e activ parlamentarul primește o indemnizație lunară de 10.000 de lei la care se adaugă și alte sume. Dacă este din provincie, mai primește 4.600 de lei. La aceste sume, spune deputatul USR Iulian Bulai, se adaugă o sumă forfetară de 25.000 de lei pentru cabinetele parlamentare, jumătate decontabili și jumătate luați pe propria răspundere că vor fi folosiți doar pentru activitatea cabinetului parlamentar.

De asemenea, parlamentarul mai primește 1.400 de lei pe lună pentru transport în circumscripţia electorală și, în raport de numărul de zile petrecute în parlament, o diurnă de ședință de 200 de lei.

La aceastea se adaugă: telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul - CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât şi la vagon de dormit, cât şi o călătorie dus întors către circumscripţia electorală cu avionul.

XS
SM
MD
LG