Linkuri accesibilitate

Deputatul PNL, Florin Roman, vrea ”curățenie”: Toți miniștrii PSD care au trunchiat cifre să fie dați pe mâna justiției


Florin Roman, liberal deputy
Florin Roman, liberal deputy

Deputatul PNL susține că PSD a prorogat, prin OUG 114, aplicarea articolului din legea Eduației, care prevedea alocarea a 6% din PIB pentru educație, acesta fiind motivul pentru care s-au dat doar 3,85% din PIB. Asta în timp ce, acum, PNL-ului i se cere să aloce 6% din PIB.

Florin Roman a făcut o interpelare la Ministerul Educației pentru a vedea de ce Educația a primit, în 2019, doar 3,85% din PIB, iar răspunsul a fost legat de impactul bugetar de 24,94 miliarde de lei și de Ordonanța de Urgență 114.

Plecând de la aceste constatări, Florin Roman vrea răzbunare și spune că în perioada următoare liberalii vor contesta toate datele "oficiale" furnizate de Guvernul PSD, pe care le-a catalogat drept minciuni.

"Legea răspunderii ministeriale îi obligă pe miniștrii PSD să comunice adevarul. PNL este obligat să-i trimită în fața justiției pe toți miniștrii PSD care și-au bătut joc de țara asta și care au confundat bugetul țării cu propriul buzunar!", susține Florin Roman.

Mai mult, liberalul vrea ca și administrația să fie curățată de PSD. Într-o postare pe Facebook, Roman scrie că, imediat după instalara noului guvern, ”vom da afară pesediștii care au transformat serviciile deconcentrare în adevărate casemate de partid! Voi înainta noilor miniștri toate documentele necesare pentru demiterea politrucilor și voi solicita demiterea lor!”

Începutul va fi ”lotul din Alba”, iar Florin Roman dă și lista, destul de lungă, celor care ar trebui dați afară:”șefii de la Inspectoratul Școlar Alba, în frunte cu madam Daramus, vicepreședinte PSD Alba, demolatoarea învățământului din Alba; continuăm cu directorul de la DSV Alba, care ține incineratorul cumpărat cu peste o suta de mii de euro, pentru a-l tine nefolosit, un “campion” al angajărilor de pesediști pe concursuri închipuite, apoi cu șeful ARR, președintele PSD Zlatna, transferat de la o societate...privată!

Nu-i uitam pe directorii de la Cugir unde mor oamenii sau sunt răniți din cauza lipsei condițiilor de muncă. Toți sunt lideri ai PSD Cugir. Continuăm cu șeful de la agricultură care scoate la “concurs” posturi pe banda rulantă și care a politizat agricultura județeană, până în măduva oaselor”

E doar primul lot...se pregătește lotul 2! Să se facă dreptate și curățenie!, încheie deputatul PNL.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG