Linkuri accesibilitate

Designerii americani revin la Casa Albă. Jill Biden a ales „albastrul oceanului” pentru încredere


Cele două cupluri care vor conduce SUA, pentru următorii patru ani, au atras și atenția designerilor vestimentari
Cele două cupluri care vor conduce SUA, pentru următorii patru ani, au atras și atenția designerilor vestimentari

Industria modei din SUA a primit miercuri un impuls de încredere după ce la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, creațiile designerilor americani au fost purtate atât de doamne, cât și de domni.

Presa americană observă o schimbare de opțiune la actuala primă doamnă a Americii. Melania Trump a preferat designerii europeni de-a lungul celor patru ani la Casa Albă.

În ziua învestirii soțului său ca președinte, Jill Biden și-a purtat o ținută „de culoarea oceanului” de la designerul Alexandra O'Neill care lucrează pentru casa de modă Markarian, potrivit CNN Style.

Jill Biden a purtat un palton de culoare albastru deschis, de tweed, cu manșete de catifea, și o rochie de aceeași culoare înfrumusețată cu cristale și perle Swarovski. La toate acestea a asortat o mască în aceleași nuanțe. Reprezentații Markarian au explicat pentru presă din ce este compusă ținuta doamnei Biden:

Haina, cu gulerul și manșetele sale de catifea albastru închis, este purtată peste o rochie conică, cu un corset din șifon și o fustă festonată. Decolteul rochiei este împodobit manual cu perle și cristale Swarovski într-un model floral delicat. Aceleași cristale Swarovski împodobesc haina și rochia, reflectând subtil lumina".

Jill Biden și Joe Biden
Jill Biden și Joe Biden

Casa de modă a explicat și ce semnifică nuanța de albastru. „Culoarea albastră a fost aleasă pentru că înseamnă încredere și stabilitate”, au spus reprezentanții casei de modă, citați de Today.com.

Nuanțele de violet au predominat la Obama și Clinton

Vicepreședintele Kamala Harris a ales o haină de culoare violet de la designerul Christopher John Rogers, din Baton Rouge/Louisiana. Rogers este unul dintre cei mai tineri designeri de culoare, iar de-a lungul timpului ținutele lui au fost purtate de Michelle Obama, Beyoncé și Rihanna.

Lady Gaga is greeted by US President-elect Joe Biden and US Vice President-elect Kamala Harris during the inauguration on January 20, 2021.
Lady Gaga is greeted by US President-elect Joe Biden and US Vice President-elect Kamala Harris during the inauguration on January 20, 2021.

Președintele Biden și soțul Kamalei Harris, Douglas Emhoff, au purtat costume semnate de Ralph Lauren, unul dintre cei mai celebrii designeri de lux ai Americii.

Violetul a fost culoarea aleasă și de fostele prime doamne democrate Obama și Clinton. Michelle Obama a purtat o tinuță semnată de Sergio Hudson, de asemenea un designer american de culoare care a lucrat și cu Rihanna și Beyoncé, potrivit harpersbazaar.com. Doamna Obama a optat pentru un palton lung de culoarea prunei, pantaloni largi și maletă în culori asemnătoare, la care a asortat o centură cu cataramă aurie, rotundă.

Barack Obama
Barack Obama

Hillary Clinton a purtat un costum violet de culoare aprinsă semnat de același faimos Ralph Lauren. La acesta a asortat o eșarfă cu volane de aceeași culoare, iar ținuta a fost completată de un elegant palton cafeniu-roșcat.

Hillary Clinton (dreapta)
Hillary Clinton (dreapta)

Laura Bush a mers pe stilul clasic

Fosta primă doamnă Laura Bush a optat pentru o ținută clasică, cu o patină ce a amintit de Jacqueline Kennedy. Soția republicanului George Bush a purtat o rochie de culoare gri închis, până la genunchi. Laura Bush a avut deasupra o haină de culoare albastru pal, iar la toate acestea a asortat un colier de perle și o mască în nuanța rochiei.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG