Linkuri accesibilitate

Dezbaterea finală Trump - Biden va permite închiderea microfonului


Prima dezbatere prezidențială a fost marcată de dese întreruperi și vorbit în același timp
Prima dezbatere prezidențială a fost marcată de dese întreruperi și vorbit în același timp

Dezbaterea de joi seară dintre președintele american Donald Trump și contracandidatul democrat Joe Biden va introduce pentru prima dată posibilitatea închiderii microfonului unuia dintre participanți pentru a evita întreruperile și vorbit în același timp care au dominat prima confruntare din campania electorală.

Comisia care organizează dezbaterile prezidențiale a numit această măsură drept o repare a demnității după cele întâmplate la prima dezbatere prezidențială.

Comisia a transmis, printr-un comunicat de presă, că speră că cei doi candidați „vor fi respectuoși între ei și vor avea un discurs civilizat pentru beneficiul privitorilor".

Echipa lui Donald Trump a transmis că se opune schimbării, dar președintele american tot va lua parte la dezbatere.

Cea de a doua dezbatere care trebuie să aibă loc între cei doi candidați a fost anulată după ce Donald Trump a refuzat ca ea să fie făcută prin videoconferință. Dezbaterea urma să aibă loc la mai puțin de două săptămâni de când președintele american se infectase cu coronavirus.

Formatul cu microfonul închise va permite celor doi candidați să aibă câte 2 minute de discursuri introductive la debutul fiecărei teme care va fi dezbătută câte 15 minute. Ulterior, ambele microfoane vor fi deschise pentru o discuție liberă.

Este ultima dezbatere între cei doi candidați înainte de scrutinul prezidențial programat pe 3 noiembrie.

XS
SM
MD
LG