Linkuri accesibilitate

Dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului Ion Ștefan, amânată


Romania Minister of Development Ion Stefan
Romania Minister of Development Ion Stefan

Dezbaterea moțiunii simple împotriva ministruluI Dezvoltării, Ion Ștefan, a fost amânată marți la solicitarea sa, din cauza problemelor de sănătate.

Ministrul a venit cu gâtul prins într-un guler cervical, din cauza unor probleme la coloană și a spus că nu poate vorbi.

„După consultarea cu liderii de grup, la solicitarea domnului ministru, astăzi doar va fi citită moțiunea. Datorită (sic!) stării de sănătate, dezbaterea va avea loc la o altă dată”, a anunțat președintele de ședință, Florin Iordache.

„Acum vreo 10 zile eram la minister, la birou și am avut o problemă serioasă. O durere maximă în brațul drept, mi-a amorțit mâna și a fost nevoie să merg la medic. După mai multe zile de consultări am ajuns în situația asta. Vorbim despre o situație în coloana vertebrală, ceva vertebre, C6-C7 tasate. De 10 zile am luat atâtea pastile cât nu am luat toată viața cumulat. Medicii mi-au recomandat repaus”, a declarat Ion Ștefan.

El le-a mulțumit colegilor săi că au acceptat amânarea dezbaterii și a spus că situația medicală în care se află este una destul de gravă, fiind pasibil de o intervenție chirurgicală.

„Mi-au spus că sunt pe muchie de cuțit în a fi operat sau nu. Fac tot efortul, sunt un om ascultător. Sper să depășesc momentul ăsta complicat. Vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari și apreciez că au acceptat să amâne această dezbatere.

Nu am vrut să evit întâlnirea cu dânșii. Fiind un minister atât de anchilozat și conectat la trecutul politic al României cred că sunt supărări multiple și profunde. Găsesc normală intenția lor de a introduce această pseudo-moțiune”, a mai declarat Ștefan.

Ministrul Ştefan este acuzat, în moţiunea simplă iniţiată de PSD, „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”, de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles”.

„Dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul <Grindă> o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România”, susţin semnatarii moţiunii simple.

Social-democrații spun că mandatul ministrului Ion Ştefan a început cu un fals de la care s-ar fi ales cu porecla de „Grindă” și îi substituie ministrului numele cu porecla în textul moțiunii pentru a acredita ideea pe care tot ei o lansează că ar fi mai cunoscut după poreclă decât după nume.

„În cazul domnului <Grindă> este vorba de un fals clar în acte publice, neanchetat încă de instituţiile abilitate, din motive greu de înţeles. Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaţilor, la pagina deputatului Ion Ştefan pot fi consultate două declaraţii de avere cu un conţinut contradictoriu, dar care poartă aceeaşi semnătură a domnului ministru. Două declaraţii, în care acesta declară, pentru acelaşi imobil din municipiul Focşani, o suprafaţă diferită: 910 metri pătraţi în declaraţia din iunie 2019 şi 524 metri pătraţi în declaraţia din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declaraţiile publice ale ministrului”, se mai arată în moţiune.

PSD îi mai reproșează lui Ștefan că ar fi redus Direcția de integritate și anti-corupție „la un rol minuscul”.

XS
SM
MD
LG