Linkuri accesibilitate

Dezmăgit de PSD, congolezul Raymond Eminga candidează pentru Pro România la Buturugeni


Raymond Eminga, candidat al Pro România la Buturugeni (Giurgiu)

Raymond Eminga, un congolez stabilit în România și care a plecat din PSD, dezamăgit de Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, acum în închisoare, candidează pentru Pro România la primăria Buturugeni (județul Giurgiu), unde s-a stabilit și a cumpărat o casă bătrânească.

Bannerele de candidat au împânzit comuna în tandem cu președintele Victor Ponta, cu un slogan care amintește de cel sub care a candidat și a pierdut alegerile în 1992 Emil Constantinescu: „Împreună pentru schimbare”.

Bărbatul s-a stabilit în România la 23 de ani, acum are 55 de ani și trei copii.

El predă lecții gratuite de franceză copiilor din satul în care locuiește și unde vrea să fie ales primar.

Raymond Eminga a fost șase ani în PSD dar a plecat dezamăgit de Liviu Dragnea și de „ceea ce se întâmplă la nivel național” în formațiunea social-democraților români.

În urmă cu doi ani era campion la strângerea de semnături pentru Pro România și relata chiar el cum a ajuns în partidul condus de Victor Ponta.

„Mă bucur că mă aflu aici, acum, într-o conferinţă de presă a PRO România, partidul la care am aderat din iniţiativă personală după ce am plecat din PSD, unde am activat şase ani de zile. Ceea ce se întâmplă la nivel naţional a făcut să nu mă mai regăsesc în PSD şi aveam de ales ori să stau în afara vieţii politice, ori să ader la un alt partid politic. Eu am ales PRO România. Încerc să mă implic în activitatea politică pentru că am fost primit cu toată căldura în comuna Buturugeni şi recunosc că poporul român e unul cu un nivel ridicat de ospitalitate, ceea ce face ca Raymond să ajute un pic dacă poate. Eu, la ora actuală, predau gratis meditaţii de limba franceză copiilor din comună pentru că vreau ca mâine copiii să spună că au învăţat câte ceva de la mine. Şi eu sunt tată a cinci copii şi i-am învăţat să zică ‘bună ziua’. Trei copii stau în România, unul este în Franţa şi o fetiţă în Congo. În politică ideea este să contribui cu ce pot eu mai bun, am idei pe care cu colegialitate pot să le emit şi, dacă vor fi acceptate, să fie bine pentru România, pentru că am trăit mai mult timp în România, care mi-a devenit o a doua ţară, decât în Congo”, spunea în urmă cu doi ani Raymond Eminga.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG