Linkuri accesibilitate

Dezvăluirea lui Dan Barna despre investigația antifraudă care îl vizează


Barna: DLAF verifică din nou în campanie furnizorii mei din proiectele de consultanță
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:48 0:00

Barna: DLAF verifică din nou în campanie furnizorii mei din proiectele de consultanță

Direcția Antifraudă s-a autosesizat anul trecut și a început investigația în cazul firmei de consultanță a lui Dan Barna după dezvăluirile Rise Project.

Președintele USR a dezvăluit într-un interviu pentru Europa Liberă că furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări și întrebări din partea Departamentului de luptă antifraudă (DLAF). Dan Barna se declară surprins că după campania prezidențială, moment în care subiectul a apărut în spațiul public, nu a fost contactat vreodată pentru a da explicații, iar subiectul reapare acum în campania pentru parlamentare. Interviul cu liderul USR va fi publicat integral mâine de Europa Liberă.

Dan Barna susține că pe numele său nu există nici un dosar la DNA până în acest moment. Rise Project a prezentat anul trecut cum au evoluat proiectele europene de care s-a ocupat liderul USR înainte de a intra în politică.


Departamentul de luptă antifraudă s-a autosesizat și a început o anchetă în acest caz la finele anului trecut.

Liderul USR crede că subiectul ar putea să reapară în timpul campaniei pentru parlamentare, deoarece în ultimele zile DLAF a adresat o serie de solicitări și întrebări către furnizorii săi din perioada de consultant pentru proiecte cu fonduri europene.

Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprinsă să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare... Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”, a declarat Dan Barna pentru Europa Liberă.

Acesta a precizat că proiectele sale au fost verificate la nivel european și că totul a fost în regulă. De asemenea, președintele USR a adăugat că nu a primit întrebări de la autoritățile statului despre acest subiect până acum.

Dan Barna lasă de înțeles că nu ar fi exclus ca în urma verificărilor DLAF să existe un dosar pe numele său la DNA.

Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puțin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidențiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a spus președintele USR în interviul acordat Europei Libere.

USR a criticat anul trecut faptul că Departamentul de Luptă Antifraudă, o instituție aflată în subordinea premierului, îl investighează pe Dan Barna.

DLAF a pornit investigația în trei proiecte din fonduri europene realizate de fosta firmă de consultanță a președintelui USR: „Punți comunitare”, SES-am Deschide-te!” și “Biblioteca bunelor practice, Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”. Investigația DLAF s-a declanșat după publicarea materialului despre Dan Barna de Rise Project.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG