Linkuri accesibilitate

DIICOT a reținut un bărbat care ar fi violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Dincă, dar nu ar fi complice la uciderea fetei


Gheorghe Dincă intră în curtea sa din Caracal, unde este acuzat că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu.
Gheorghe Dincă intră în curtea sa din Caracal, unde este acuzat că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu.

Luiza Melencu a fost violată de un cunoscut al lui Gheorghe Dincă, după ce a fost răpită de presupusul asasin al fetei dispărute în luna aprilie, în cazul ororilor de la Caracal. Declarațiile DIICOT indică faptul că al doilea bărbat nu ar fi fost complice la uciderea fetei

La patru luni de la descoperirea crimelor de la Caracal, DIICOT anunță reținerea unui bărbat care ar fi violat-o pe Luiza Melencu, fata pe care Dincă a recunoscut că ar fi ucis-o, alături de Alexandra Măceșanu. Spre deosebire de cazul Alexandrei, de la care au fost identificate haine și bijuterii, în cazul Luizei Melencu nu s-a găsit până acum nicio urmă.

Se pare că bărbatjul fusese audiat încă din vară, ca făcând parte din anturajul celui care a recunoscut pe cele două fete.

Procurorul Georgiana Hosu, de la DIICOT, a anunțat că a fost reținut un bărbat de 46 de ani, fără ocjupație, fără pregătire și fără venituri, fără copii și consumator de alcool. Se numește Risipiceanu Ștefan și obișnuia să vină la Gheorghe Dincă să-l ajute la diverse treburi în gospodărie.

Hosu a spus că bărbatul l-a surprins pe Dincă în curte și a aflat că acolo era sechestrată Luiza Melencu, pe care, cu aprobarea presupusului asasin a violat-o. Procuroarea a mai spus că bărbatul reținut nu s-a aflat în legătură cu rețele de trafic de persoane.

Principalele declarații de la DIICOT

  • Inculpatul, în vârstă de 46 ani, a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.
  • La 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.
  • Inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului DINCĂ GHEORGHE şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.
  • La explicațiile oferite de către inculpatul DINCĂ GHEORGHE în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu MELENCU MIHAELA LUIZA. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord.
  • Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul DINCĂ GHEORGHE, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate.
  • O subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.
  • De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului DINCĂ GHEORGHE.
  • Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de GHEORGHE DINCĂ.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG