Linkuri accesibilitate

DIICOT anunță că testul ADN al dinților găsiți în butoiul lui Dincă arată că erau ai Alexandrei


Gheorghe Dincă, în timpul anchetei
Gheorghe Dincă, în timpul anchetei

DIICOT a dat publicității rezultatul final al unor fragmente de dinți pe care anchetatorii le găsiseră într-un butoi din curtea lui Gheorghe Dincă, cel care a mărturisit că le-a ucis pe cele dou

DIICOT a anunțat că raportul INML cuprinde „expertiza judiciară genetică” în privința Alexandrei Măceșanu.

„Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că, analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.

De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”, se arată în comunicatul DIICOT.

Înainte de acest comunicat, INML anunțase că expertiza genetică a indicat-o pe Alexandra și în cazul analizei asupra unor alte fragmente osoase care au fost ridicate din curtea lui Gheorghe Dincă. Între ele se aflau rămășițe de umăr și oase ale picioarelor, despre care INML a spus că i-au aparținut adolescentei.

În cazul celeilalte fete dispărute, Luiza Melencu, analizele INML nu au fost concludente. Cele care au făcut măsurători antropologice au identificat oase ale unei tinere de până în 18 ani, cât avea Luiza, însă analiza genetică a fost declarată neconcludentă. Este vorba despre fragmente de oase găsite într-o lizieră de la marginea orașului, aproape de casa lui Dincă, unde principalul suspect le-a indicat anchetatorilor că s-ar afla rămășițele trupului Luizei.

În ambele cazuri, oasele au fost arse, aproape de calcinare.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG