Linkuri accesibilitate

DIICOT: Furt de motorină de 2 milioane de dolari de la baza americană Mihail Kogălniceanu


Procurorii susţin că prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA din furtul de motorină este de 2 milioane de dolari.
Procurorii susţin că prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA din furtul de motorină este de 2 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, şase percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari.

La sediul DIICOT - Structura Centrală, vor fi conduse, în vederea audierii, şapte persoane.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unei acţiuni ample desfăşurate de procurorii DIICOT şi Poliţia Română, pentru destructurarea unor grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, în mai multe judeţe, vor puse în executare 116 mandate de percheziţie domiciliară şi 49 de mandate de aducere.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG