Linkuri accesibilitate

Diluant și lichid de parbriz vândut de „întreprinzători” ai crizei în loc de spirt


Captură de pe filmarea poliției care a descins la domiciliile celor care vindeau lichidul de parbriz pe post de spirt
Captură de pe filmarea poliției care a descins la domiciliile celor care vindeau lichidul de parbriz pe post de spirt

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Prahova, Argeș și Ilfov, au destructurat mai multe afaceri ilegale puse la cale de persoane și firme din cele trei județe, care vindeau în București, Ploiești și Pitești diluant și lichid de parbriz în loc de spirt.

Pe numele celor care au contrafăcut produsul au fost deschise trei dosare penale pentru evaziune fiscală și falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, iar pentru început aceștia au primit amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Polițiștii de la combaterea criminalității au confiscat 2.892 de recipiente de 500 ml „despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității”, mai ales că „produsul respectiv nu are miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor”, spune Poliția într-un comunicat remis presei marți.

La cele trei percheziții, făcute în comuna Filipeștii de Târg (județul Prahova) la domiciliile persoanelor care comercializau produsul, au fost găsite recipiente de plastic inscripționate cu eticheta de „alcool sanitar - dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând nici miros specific spirtului.

Polițiștii au confiscat produsele folosite la contrafacerea așa-zisului alcool sanitar iar trei persoane au fost duse la poliție, pentru audieri.

XS
SM
MD
LG