Linkuri accesibilitate

Statul dă 50% pentru angajarea celor de peste 50 de ani rămași fără job în pandemie


România - Ministrul Muncii Raluca Turcan

Guvernul a decis miercuri să prelungească până la 30 iunie 2021 măsurile care vin în sprijinul angajatorilor afectați de restricțiile din perioada stării de urgență și de alertă.

Ce cheltuieli va suporta guvernul:

  • 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2 500 lei pentru încadrarea în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență sau alertă, din motive neimputabile lor, a tinerilor între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri sau a cetățenilor români încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor.
  • 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări.
  • 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru angajații sezonieri.

De asemenea, în perioada cursurilor online părinții vor primi până la finalizarea anului școlar 2020-2021 zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, anunță Ministerul Muncii într-un comunicat remis presei miercuri seară.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG