Linkuri accesibilitate

86% dintre membrii USR București îl vor pe Nicușor Dan candidat pentru Primăria Generală


Nicusor Dan
Nicusor Dan

Peste 86% dintre membrii USR București îl susțin pe Nicușor Dan, fost președinte al partidului, la alegerile de anul viitor pentru Primăria Capitalei, ca independent, potrivit unui comunicat al Uniunii Salvați România

Rezultatele consultării au fost următoarele: 86,1% dintre membri îl susțin pe Nicușor Dan, 3,78% pe Dragoș Dragoteanu și 10,12% pe Mihnea Bărbulescu.

Potrivit sursei citate, la consultare și-au exprimat opiniile 741 de membri dintr-un total de 1917.

In cadrul Aliantei USR-PLUS, Nicușor Dan are însă un competitor serios: Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în guvernul condus de Dacian Cioloș.

PLUS l-a desemnat pe Voiculescu drept candidat la Primăria București, în urma unui vot intern în filiala partidului din Capitală. ​ Fostul ministru al Sănătății a obținut 96,30% din voturile exprimate în august și este candidatul oficial al PLUS la Primăria Municipiului București.

Nicusor Dan și-a dat demisia din USR în iunie 2017, după ce Uniunea Salvați România a decis să se poziționeze printr-o consultare internă în privința referendumului privind Familia trațională. Nicușor Dan a declarat atunci că pleacă din USR, fiindcă nu a putut respecta promisiunea făcută celor pe care i-a convins să intre in partid, potrivit căreia Uniunea nu va lua decizii care să contravină sentimentelor intime, identitare ale membrilor săi.

Peste jumătate dintre membrii USR (52.7%) au votat în consultarea internă a partidului pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei.

USR a devenit astfel singurul partid care s-a opus redefinirii Familiei, în formula tradițională, dar Nicușor Dan făcea parte din tabăra conservatoare, care ar fi vrut ca Uniunea Salvați România să nu se pronunțe în această privință.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG