Linkuri accesibilitate

Director de la Complexul Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență


Procurorii DNA au dispus urmărirea penală și reținerea pentru 24 de ore a lui Cătălin–Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pentru trafic de influență. El e acuzat că primea mită pentru a urgenta plăți către anumite firme.

Potrivit unui comunicat DNA, Cătălin – Liviu Stănculescu e acuzat că ar fi primit 13.000 euro de la administratorul unei firme cu care Complexului Energetic Oltenia avea contract. Banii pentru a urgenta aprobarea unor plăți. DNA precizează că administratorul firmei este martor în dosar.

În cauză, procurorii au cerut judecătorilor să aprobe arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatul Stănculescu Cătălin Liviu.

Procurorii au dispus, de asemenea, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a unei alte persoane fizice, administratorul unei societăți comerciale, cercetat pentru dare de mită.

Acesta ar fi promis unui director din cadrul Complexului Energetic Oltenia 200.000 de euro pentru obținerea unui contract de 1.000.000 euro având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri.

În schimbul sumei oferite drept mită, reprezentantul Complexului ar fi urmat să trucheze procedura de achiziție prin adăugarea în caietul de sarcini a unor cerințe preferențiale. Aceasta ar fi urmat să avantajeze societatea inculpatului în raport cu alte companii care participau la licitație.

În dosar mai sunt cercetate alte două persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Măsurile anunțate de DNA vin după ce, joi, 25 aprilie, procurorii și polițiștii au făcut șapte percheziții în București și județele Sibiu, Gorj, Ilfov și Dolj, din care una la sediul unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, restul la domiciliile unor persoane fizice.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG