Linkuri accesibilitate

Directorul Circului București, actorul Bogdan „Coco” Stanoevici, vrea să fie președintele României, după modelul Ucraina


Bogdan Stanoevici vrea să candideze la președinție.
Bogdan Stanoevici vrea să candideze la președinție.

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru în guvernul lui Victor Ponta și în prezent director al Circului București, aflat sub administrația Gabrielei Firea, a anunțat că vrea să candideze la președinție, ca independent.

Actorul Bogdan Stanoevici a anunțat, într-un videoclip postat pe Facebook, că dorește să candideze la președinția României, ca independent, la două săptămâni după ce actorul de comedie Volodimir Zelenski a devenit președintele Ucrainei.

„De ce? Pentru că am o datorie de conștiință față de țara mea, în care m-am născut, în care am crescut și în care m-am format ca individ. Și mai am o datorie de suflet, față de mama mea, care a iubit această țară la fel de mult cum m-a iubit pe mine. Și care într-o zi, cu lacrimi în ochi, mi-a cerut ca, atunci când voi fi pregătit, să fac tot ce îmi stă în putință pentru a schimba tot ce este strâmb în această țară”, recită actorul Stanoevici, în clipul său.

„Ca independent, nu voi fi constrâns de doctrinele nici unui partid, nu voi primi ordine de la nimeni, nu voi fi deci marioneta nimănui. Fiecare dintre noi trebuie să-şi regândească atitudinea faţă de ceilalţi şi faţă de ţară. Dacă gândim de pe poziţia de victimă, atunci devenim victime. Eu sunt un om care spune ce gândeşte şi face întotdeauna ce spune”, arată Stanoevici, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

În vârstă de 61 de ani, actorul a fost numit de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în funcția de director al Circului Metropolitan Globus București, în 2017.

Anterior, el a fost numit de fostul premier PSD Victor Ponta în cabinetul său, ca ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în 2014. Ulterior, a fost numit de Ponta secretar de stat în ministerul Culturii, fiind demis în 2016 de ministrul tehnocrat Vlad Alexandrescu.

Înainte de 1989, el a devenit cunoscut ca membru al Grupului Song, unde activa cu porecla „Coco”. În mai 1989, el a plecat în Franța, unde a trăit până în 2011.

În 2014, la audierile din Parlament, pentru numirea în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni, Stanoevici a debutat cu o gafă care l-a făcut pe fostul deputat PNL Mircea Dolha să izbucnească: „Sunteţi varză de Bruxelles! Sunteţi pe lângă subiect total!”.

Stanoevici a vorbit despre minoritatea românească din Serbia ca fiind vlahi.

„Sârbii tocmai asta doresc, ca românii să se înregistreze vlahi la referendum, este o găselniţă a lor ca să nu le mai acorde drepturile. Vă rog să vă închideţi într-o cameră, 24 de ore, cu specialiştii dumneavoastră de la minister. Nu este o problemă a nu şti, problema este când jucaţi un rol ca şi cum ştiţi”, l-a pus la punct Dolha pe viitorul ministru al Românilor de Pretutindeni. Stanoevici și-a recunoscut greșeala.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG