Linkuri accesibilitate

Directorul general Colterm Timișoara a demisionat pentru infracțiuni financiare din tinerețe


Colterm Timișoara

Directorul general Colterm Timișoara a demisionat pentru infracțiuni financiare din tinerețe

Azi la prânz a fost anunțată demisia directorului general Colterm, Bogdan Nanu, instalat în funcție în 29 ianuarie. Într-o declarație de presă primarul Dominic Fritz a explicat că, deși activitatea lui Nanu la COLTERM a fost „ireproșabilă”, totuși „revelațiile despre greșelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greșeli din domeniul în care acum profesează, au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o”.

Presa timișoreană a dezvăluit că Bogdan Nanu a fost condamat în 2004 pentru prejudicierea unei firme germane pe care o conducea. A primit în primă instanță 6 luni cu suspendare, conform Legii 31/1990 a societăților comerciale, art.266 privind folosirea cu rea-credință, în folos propriu, a bunurilor și banilor societății. Pedeapsa a fost grațiată în 2005, iar prejudiciul acoperit în mai mulți ani.

Bogdan Nanu s-a autosuspendat din PLUS Timiș printr-o adresă transmisă BEJ Timiș unde preciza că, la momentul numirii sale ca director general COLTERM, „informațiile dezvăluite de presă nu au fost cunoscute de factorii implicați în numire și nici de conducerea PLUS Timiș”.

Conducerea companiei a fost preluată interimar de directorul adjunct, Emil Șerpe, fost director general. Procedura concordatului preventiv își urmează cursul. „Dacă Consiliul de Administrație nu va implementa măsurile de restructurare în conducerea Colterm și dacă nu va continua demersurile pentru încheierea unui concordat, în bună credință, nu voi ezita să propun Consiliului Local dizolvarea imediată a consiliului de administrație”, a avertizat primarul Timișoarei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG