Linkuri accesibilitate

Directorul Open Russia a fost reținut imediat după eliberarea din închisoare


Rusia, Andrei Pivovarov, coordonatorul organizației "Open Russia"
Rusia, Andrei Pivovarov, coordonatorul organizației "Open Russia"

Activistul rus Andrei Pivovarov a fost reținut chiar la ieșirea din centrul de detenție de unde era eliberat după 14 zile arest pentru încălcarea legilor privind protestul.

Pivovarov, director executiv al grupului de opoziție Open Russia (Rusia Deschisă), a fost dus joi la o secție de poliție din Moscova și va apărea astăzi în fața unei instanțe pentru a răspunde în fața unor noi acuzații de organizarea a unui eveniment public fără aviz.

„Suspectez că imediat după prima mea detenție au decis să mai emită una", a scris Pivovarov pe Telegram din duba de poliție care l-a preluat.

Pe 4 septembrie, Pivovarov a fost condamnat la două săptămâni de detenție pentru o postare făcută pe Facebook în luna iulie prin care încerca să strângă semnături în Moscova pentru o petiție împotriva reformelor constituționale adoptate în vară.

Pivovarov respinge acuzațiile pe care le numește drept motivate politic. După pronunțarea verdictului, el a arătat că autoritățile încearcă să îi închidă gura în contextul alegerilor locale care au avut loc pe 13 septembrie.

Autoritățile ruse consideră Open Russia drept o organizație „indezirabilă" și au vizat în repetate rânduri grupul și conducerea ei.

XS
SM
MD
LG