Linkuri accesibilitate

Președintele Joe Biden: „Când dictatorii nu plătesc un preț, ei provoacă mai mult haos”


Președintele american Joe Biden a cerut Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care „nu se teme de nimic''.
Președintele american Joe Biden a cerut Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care „nu se teme de nimic''.

În primul său discurs despre Starea Uniunii la Washington, preşedintele SUA, Joe Biden, l-a atacat marţi dur pe liderul rus Vladimir Putin, numindu-l un „dictator'' care este acum izolat de lume mai mult ca oricând.

Joe Biden a spus că Vladimir Putin „s-a înşelat'' și că „suntem pregătiţi, suntem uniţi''. El a cerut Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care „nu se teme de nimic''.

„În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere, dar a calculat foarte greşit", a susţinut Biden, în discursul său despre Starea Uniunii.

Biden a spus că Putin a crezut că va putea intra în Ucraina, iar restul lumii se va uita în altă parte. „În loc de asta, a dat de un zid de putere pe care nu l-a anticipat şi nu şi l-a imaginat. A întâlnit poporul ucrainean", a continuat el.

Preşedintele american l-a criticat dur pe preşedintele rus, Vladimir Putin, şi a susţinut ovaţii în picioare pentru poporul ucrainean, în Congres, în primul său discurs despre Starea Uniunii pe care l-a rescris pentru a aborda invazia Moscovei în Ucraina, transmite Reuters.

Spațiul aerian american, închis pentru zborurile rusești

Biden a anunţat că Statele Unite se vor alătura aliaţilor lor şi vor interzice zborurilor ruseşti să folosească spaţiul aerian american.

De asemenea, Departamentul de Justiţie al SUA creează un grup operativ pentru a urmări penal infracţiunile oligarhilor ruşi. SUA se alătură aliaţilor europeni pentru a găsi şi confisca iahturile, apartamentele de lux şi avioanele private ale acestora.


„În bătălia dintre democraţie şi autocraţie, democraţiile se ridică la înălţimea momentului, dar bătălia va lua timp'', a spus preşedintele american.

Joe Biden: Vladimir Putin va plăti un preț pe termen lung

Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis că preşedintele rus Vladimir Putin va plăti pe termen lung chiar dacă va obţine avantaje pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează Reuters.

„Chiar dacă ar putea obţine câştiguri pe câmpul de luptă - el va plăti un preţ ridicat continuu pe termen lung'', a declarat Biden în primul său discurs despre Starea Uniunii în faţa celor două camere ale Congresului american.

În același discurs, Joe Biden a anunţat marţi că SUA vor debloca 30 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice pentru a stabiliza piaţa după invazia Rusiei în Ucraina.

„SUA au lucrat cu alte 30 de ţări pentru a debloca 60 de milioane de barili de petrol din rezerve din întreaga lume. America va conduce acest efort, deblocând 30 de milioane de barili de petrol'', a declarat preşedintele american în faţa membrilor Congresului.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG