Linkuri accesibilitate

DNA face percheziții la foștii primari Daniel Tudorache și Marian Vanghelie


Dan Tudorache. fost primar sector 1

Procurorii DNA fac joi zeci de percheziții în două dosare de corupție, în care sunt vizați fostul primar PSD al Sectorului 1 al Capitalei Daniel Tudorache, precum și fostul edil a Sectorului 5 Marian Vanghelie.

Tudorache a confirmat perchezițiile DNA și a arătat că ele vin în urma unei sesizări a actualului primar Clotilde Armand pentru achiziția de tablete pentru elevii din Sectorul 1.

El a respins, într-o postare pe Facebook, că ar fi fost „ridicat”, „dus la audieri” sau „reținut”.

Revenind la percheziție, am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea", s-a apărat fostul primar al Sectorului 1 între 2016 și 2020.

Contractul care a fost ținut la secret de fostul primar PSD Daniel Tudorache și pe baza căruia au fost livrate tablete cu internet pe 2 ani către elevii și cadrele didactice din Sectorul 1 face în prezent obiectul unui audit al Camerei de Conturi București. Este vorba de un contract de 76 milioane lei, finanțat din bani publici, atribuit prin negociere, nu prin licitație, potrivit Hotnews.

La rândul său, Marian Vanghelie (primar al Sectorului 5 între 2000 și 2015) a confirmat că au fost făcute percheziții la domiciliu său.

Da, am avut o percheziţie dimineaţă acasă. Procurorii mi-au spus că e un dosar care s-a lucrat in rem şi că e mandat de percheziţie. S-a luat ieri de la Tribunalul Bucureşti mandat şi au venit să facă o percheziţie. Mi-au făcut percheziţia. Nu am mai stat să vină avocaţii, că nu aveam nevoie. Le-am zis a spus Vanghelie pentru news.ro.

DNA a anunțat printr-un comunicat de presă că procurorii fac cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, care ar fi fost săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG