Linkuri accesibilitate

DNA l-a trimis în judecată pe medicul Mircea Beuran în dosarul de luare de mită


Medicul și profesorul Mircea Beuran

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA în dosarul de luare de mită în care este acuzat că ar fi primit bani și bunuri în valoare de 10.000 de euro ca să ajute o tânără medic să obțină un post de asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, unde Beuran era președinte al Senatului, director al Departamentului 10 Chirurgie și șef al Disciplinei Chirurgie Generală.

Procurorii spun că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitățile deținute la facultatea de Medicină, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București, devenită martor în dosar, bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, pentru ocuparea de către tânărul medic a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), „îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”, transmite DNA.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurența sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar care-i aparține.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunerea menținerii măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Campionatul mondial al câinilor de salvare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:54 0:00
XS
SM
MD
LG