Linkuri accesibilitate

DNA: Om de afaceri reținut pentru că a încercat să mituiască un director Romgaz


Procurorii DNA au anunțat reținerea pentru 24 de ore a unui om de afaceri care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să ofere mită unei persoane cu funcție de conducere într-o companie națională cu 200.000 de euro pentru ca în schimb să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania națională respectivă în calitate de cumpărător și o firmă privată în calitate de vânzător.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, ar fi vorba de un director de la Romgaz care l-a și denunţat pe omul de afaceri la DNA, acesta din urmă fiind prins în flagrant cu o parte din bani.

Conform DNA, „în perioada 28 aprilie - 11 mai, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă în calitate de cumpărător şi o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren".

La data de 11 mai, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, mai precizează DNA.

Omul de afaceri urmează să fie prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG