Linkuri accesibilitate

Doar 60% dintre copiii unei comune care începe școala online au acces la internet


Comuna Bivolari din județul Iași a fost inclusă de INSP în scenariul roșu pentru reînceperea școlii, care prevede cursuri online, ca urmare înregistrării unei număr de 7,74 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Începerea anului școlar la distanță reprezintă însă o problemă pentru copiii acestei comune, pentru că doar 60% dintre ei se bucură și de o conexiune la internet, arată Ziarul de Iași, care citează datele Inspectoratului Şcolar.

„Toate cele patru locaţii de la Bivolari au accesat şi în anul şcolar anterior platforma Adservio, care permite, din fericire, ca activităţile didactice, fie prin sistem Zoom, de către fiecare cadru didactic care va fi prezent la şcoală, condiţia fiind aceasta, ca fiecare elev de acasă să dispună de aparatură pe măsură”, a precizat Genoveva Farcaş, inspector general la Iași.

Autoritățile școlare promit că se va încerca obținerea necesarului de tablete sau laptopuri pentru elevi.

Și în cazul celorlalte 12 localităţi încadrate scenariul galben, care prevede cursuri și online și fizic prin rotația elevilor, necesarul de materiale informatice este acoperit în proporţie de 80%

O problemă semnalată de către şefa ISJ Iaşi este cea a măştilor pentru elevi. Astfel, există localităţi în care fie nu au fost achiziţionate încă necesarul de măşti de protecţie, iar 10% dintre unităţile şcolare nu au încă dezinfectant pentru începerea anului în siguranţă.

Situația este, însă, una în plină evoluție pentru că INSP va emite săptămânal o actualizare a datelor epidemiologice, astfel încât localități aflate acum în scenariul roșu își pot îmbunătăți situația astfel încât să permită desfășurarea de ore cu elevi la școală, dar și localități care încep normal cursurile se pot muta în online în cazul apariției unui număr mai ridicat de infectări.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG