Linkuri accesibilitate

Dodon le cere rușilor o reducere cu 25% a prețului gazului


Igor Dodon, președintele Moldovei, negociază cu Gazprom.

În plină campanie electorală, președintele R. Moldova crede că poate obține favoruri de la Gazprom

Președintele Moldovei, Igor Dodon susține că într-o discuție cu președintele companiei rusești „Gazprom”, Alexei Miller, pe care a avut-o la Moscova cit s-a aflat in Federatia Rusa, saptamina trecută, i-ar fi cerut acestuia să examineze posibilitatea de a acorda Republicii Moldova o reducere de 25% la prețul actual pentru gaz. Șeful statului a declarat la televiziunea NTV Moldova că acest lucru ar fi posibil având în vedere că Republica Moldova a obținut statutul de observator la Uniunea Euroasiatică, transmite IPN. Declarația președintelui R. Moldova vine cu două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc peste Prut.

Potrivit președintelui Moldovei, acordul cu „Gazprom”, în baza căruia Republica Moldova cumpără gaz de la Federația Rusă a fost semnat în 2006 și el expiră la sfârșitul anului curent. Igor Dodon susține că trebuie începute negocierile pentru următorul acord.

Igor Dodon a mai spus că a discutat cu președintele Gazprom și despre tranzitarea gazului prin Ucraina și despre datoria la gazele naturale pe care o are regiunea transnistreană față de compania rusească.

XS
SM
MD
LG