Linkuri accesibilitate

Doi deputați PSD, amendați pentru că au refuzat să poarte mască și au înjurat polițiștii


Adrian Solomon (centru), președinte al Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaților

UPDATE - "În urma analizării imaginilor video, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi i-au sancționat contravențional pe cei doi bărbați și cu amenzi în valoare totală de 4000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor care se aplică în starea de alertă pentru prevenirea și combaterea virusului Covid 19", a transmis Poliția Capitalei. Inițial, cei doi parlamentari PSD au fost amendați cu 2.600 de lei pentru „provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public".

Imaginile video, obținute de HotNews.ro, au fost suprinse de camerele video din local.

Deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă au fost amendați în noaptea de luni spre marți după ce au refuzat să poarte mască într-un fast-food din centrul Capitalei și au intrat în conflict cu angajații localului, iar apoi, la sosirea polițiștilor, au continuat conflictul și le-au adresat mai multe expresii jignitoare.

În această dimineață, o patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant”, transmit polițiștii, într-un comunicat.

Atitudinea recalcitrantă a celor doi aleși PSD a continuat și după sosirea forțelor de ordine.

În urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, precizează sursa citată.

Nenumiți în comunicatul poliției, cei doi au fost identificați, de Digi24, drept deputații PSD de Vaslui Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă.

Unul dintre ei a fost amendat cu 1.600 de lei, iar celălalt cu 1.000 de lei. Polițiștii nu au deschis dosar penal.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG