Linkuri accesibilitate

Doi elevi din clasele terminale, care au venit la școală, confirmați cu coronavirus


Școală în România - imagine generică
Școală în România - imagine generică

Au apărut primele cazuri de elevi din clasele terminale, care au venit la școală pentru a fi pregătiți pentru examenele finale, care au fost confirmați pentru infectare cu coronavirus.

Este vorba despre elev din clasa a VIII-a din Iaşi și de o elevă de clasa a XII-a din Gura Humorului.

Elevul de clasa a VIII-a din Iași, depistat cu coronavirus, a fost la pregătirea pentru Evaluarea Naţională săptămâna trecută, iar apoi a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus alături de toată familia sa.

Iniţial a fost testată bunica copilului, care trebuia să îşi facă o operaţie. A fost testată pozitivă, ulterior a fost testată toată familia, inclusiv elevul de clasa a 8-a, găsit şi el pozitiv. El a fost două zile la pregătire, la şcoală”, a declarat Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi, pentru Mediafax.

La orele de pregătire la care băiatul a fost prezent au fost şi alţi 11 colegi.

Am făcut o anchetă internă, am dat situaţia la DSP, cu toate persoanele cu care a intrat în contact, cu profesori, cu colegii de clasă şi sunt în evidenţa DSP. Probabil urmează să fie şi ei testaţi. Cei 11 nu mai vin la şcoală, la pregătire. Am dezinfectat toată şcoala cu o firmă autorizată", a explicat Ilie Gheorghiţă, directorul liceului din Iaşi.

La fel, și eleva din clasa a XII-a din Gura Humorului a fost la școală săptămâna trecută, la pregătirea pentru Bacalaureat, iar autoritățile sanitare au declanșat ancheta epidemiologică pentru a stabili dacă și alți copii pot să fie infectați.

XS
SM
MD
LG