Linkuri accesibilitate

Doi medici de la Gerota, anchetați după ce au mințit în ancheta epidemiologică


Imagine generică

Doi medici de la spitalul Gerota sunt anchetați penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și fals intelectual după ce au mințit în ancheta epidemiologică.

În contextul anchetei epidemiologice făcute în luna martie, unul din medicii epidemiologi ai unității medicale „a omis cu ştiinţă să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiaşi unităţi medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

La rândul său, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să își desfăşoare activitatea profesională în diferite unităţi medicale din Bucureşti, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiei virale, mai spun procurorii.

La începutul lunii martie, un ofiţer în rezervă al Ministerului de Interne s-a internat la spitalul Gerota, ascunzând că a fost într-o țară cu risc. El a fost depistat cu coronavirus și a infectat mai mulți pacienți și cadre medicale iar spitalul a intrat în carantină.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG