Linkuri accesibilitate

Doi militari români răniți în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv


Soldați români în timpul unui exercițiu de antrenament

Doi militari români au fost răniți în Afganistan după ce autovehicul cu care se deplasau a fost surprins de explozia unui dispozitiv explozibil improvizat.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule rezistente la mine și cu protecție suplimentară împotriva ambuscadelor, în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană.

„Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate.

Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații”, transmite MApN.

Militarii români erau parte din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”.

Militarii erau din Arad și au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG