Linkuri accesibilitate

Doi suspecți în cazul atacării unui apropiat al lui Alexei Navalnîi, arestați în Polonia


Leonid Volkov a fost atacat cu un ciocan la Vilnius, pe 12 martie.
Leonid Volkov a fost atacat cu un ciocan la Vilnius, pe 12 martie.

Autoritățile din Polonia au arestat vineri, 19 aprilie, două persoane în cazul atacării cu un ciocan, în luna martie, a unuia dintre asociații opozantului lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi. Este vorba despre Leonid Volkov, care se afla la Vilnius, Lituania.

Premierul Poloniei, Donald Tusk, a scris vineri seara, pe contul său de pe rețeaua social X, că cei doi polonezi reținuți în cazul atacării lui Leonid Volkov ar fi acționat la comanda unui bărbat din Belarus.

Suspecții ar face parte din grupări de fani ultrași.

„Nu va exista clemență pentru colaboratorii serviciilor rusești. Vom pedepsi orice trădare și încercare de destabilizare”, a scris premierul Poloniei.

În urma atacului de pe 12 martie, din Vilnius, Leonid Volkov a suferit răni grave.

Serviciile de securitate din Lituania au anunțat la acel moment, că atacul a fost opera serviciilor speciale ruse. Kremlinul a refuzat să comenteze.

Vineri seara, președintele Lituanei, Gutanas Neuseda, a mulțumit autorităților poloneze și lituaniene pentru arestarea celor doi suspecți.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

    serbana@rferl.org

XS
SM
MD
LG