Linkuri accesibilitate

Donald Trump a aprobat legea privind sprijinul economic post-pandemie


Președintele american Donald Trump a semnat pachetul legislativ de ajutoare în contextul pandemiei și cheltuieli guvernamentale, cu o întârziere de câteva zile în care beneficiile a milioane de șomeri au expirat, iar legislatorii au avertizat asupra unei posibile închideri parțiale a guvernului.

Trump a semnat proiectul duminică seara, pe 27 decembrie, după ce alocațiile suplimentare pentru aproximativ 11 milioane de oameni au încetat.

Trump a șocat Congresul și a pus la îndoială soarta legislației declarând, pe 22 decembrie, că nu o va promulga. Documentul trecuse deja prin ambele camere ale legislativului, după luni de dispute politice între democrați și republicani, și după asigurări de la Casa Albă că Trump îl va susține.

Pe lângă extinderea plăților suplimentare pentru șomaj, legea prevede și plăți unice de până la 600 de dolari pentru americanii cu un anumit nivel de venituri.

Unul din reproșurile lui Trump a fost că mărimea alocațiilor este prea mică, cerând majorarea acestora până la 2000 de dolari.

Președintele și-a exprimat și dezacordul față de legea privind cheltuielile executivului, în valoare de 1,4 trilioane de dolari, astfel încât guvernul federal să-și poată continua activitatea până în septembrie, sfârșitul anului fiscal.

Camera Reprezentanților și Senatul au adoptat rapid legislația cu un sprijin copleșitor pe 21 decembrie, trimițând-o la biroul președintelui Donald Trump pentru promulgare.

Proiectul de lege pentru cheltuieli combină 900 de miliarde de dolari în ajutor economic pentru a sprijini persoanele și companiile afectate de pandemia de coronavirus cu un proiect de lege de 1,4 trilioane de dolari pentru finanțarea guvernului pentru anul fiscal 2021.

Legislația care reprezintă cel mai mare număr de pagini scrise vreodată de Congres vine după luni de negocieri eșuate între democrați, republicani și Casa Albă, care au evidențiat partidismul și paralizia din Washington, într-o perioadă în care pandemia a afectat sănătatea și economia națiunii.

După luni de lupte politice cu privire la stimulul COVID-19, liderii Camerei și Senatului au găsit în sfârșit un acord bipartizan în weekend cu privire la pachetul de compromis care va oferi un sprijin multor americani.

Proiectul de compromis de 900 miliarde de dolari include plăți directe de 600 de dolari către multe persoane, aproximativ jumătate din cifra din Legea CARES (primul sprijin financiar oferit în pandemie, în martie).

XS
SM
MD
LG