Linkuri accesibilitate

Donald Trump promite un răspuns dur dacă se confirmă recompensele puse pe capul militarilor americani


Donald Trump a arătat că nu a fost informat de serviciile de informații despre acuzațiile menționate în presă

Președintele american Donald Trump a precizat joi că va răspunde dacă se confirmă că anumite state au promis recompense pentru atacuri asupra trupelor americane în Afganistan.

Presa americană a scris la finalul lunii iunie că serviciile de informație americane ar fi concluzionat că ofițerii ai serviciului de spionaj al Armatei Ruse au oferit recompense talibanilor pentru uciderea de militari americani.

Mai mult, New York Times a scris chiar că președintele Trump a fost informat pe subiect, dar nu a făcut nimic.

La începutul acestei luni, CNN a afirmat că serviciile de informații americane ar fi indicat și că Iran a plătit forțele talibane pentru a ataca soldați americani. Iran a respins reportajul pe care l-a numit „complet fals".

În timpul unei conferințe de presă, joi, Trump a afirmat că dacă informațiile presei se dovedesc a fi adevărate, atunci „îi vom lovi atât de tare, de li se va învârti capul".

Liderul de la Casa Albă a afirmat anterior că nu a fost informat despre eforturi rusești de a determina talibanii să ucidă soldați americani deoarece majoritatea oficialilor din serviciile de inteligență americane se îndoiesc de veridicitatea lor.

Democrații din Congres care au fost înștiințați despre acest subiect au afirmat că sancțiunile americane asupra Rusiei ar trebui să fie înăsprite de aceste acuzații dacă ele se confirmă. Și Rusia și forțele talibane resping aceste informații.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG