Linkuri accesibilitate

Donald Trump afirmă că va părăsi Casa Albă dacă victoria lui Joe Biden e certificată în Colegiul Electoral


USA- President Trump pardoned the turkey
USA- President Trump pardoned the turkey

Președintele Donald Trump a afirmat că va părăsi Casa Albă dacă în Colegiul Electoral se formalizează victoria lui Joe Biden din alegerile prezidențiale, dar a promis că va continua lupta privind rezultatul votului.

„Cu siguranță o voi face și știți bine asta", a spus Donald Trump întrebat de reporteri dacă va recunoaște decizia Colegiului Electoral.

Oficiali de la vârful Partidului Republican și de la Casa Albă au repetat în trecut că Donald Trump va părăsi Casa Albă pe 20 ianuarie dacă rezultatul alegerilor este confirmat în Colegiul Electoral, dar este pentru prima dată când președintele confirmă acest lucru.

Dacă Colegiul Electoral formalizează rezultatul alegerilor vor face „o greșeală", afirmă însă Donald Trump.

„Va fi un lucru foarte greu de acceptat", a mai spus actualul președinte.

Colegiul Electoral, care determină câștigătorul alegerilor prezidențiale, se va reuni pe 14 decembrie pentru a certifica victoria lui Joe Biden. Candidatul democrat ar urma să primească 306 electori, în timp ce Trump are 232, potrivit proiecțiilor făcute după rezultatele din fiecare stat.

Trump insistă că „multe lucruri se vor întâmpla" până ca rezultatele să fie confirmate și continuă să susțină „alegerile au fost o fraudă".

Trump încă nu a a acceptat înfrângerea în alegeri, dar administrația sa a autorizat începerea tranziției, oferind posibilitatea lui Biden informări de securitate și să aibă acces la fonduri publice, un birou de lucru și întâlniri cu oficiali federali.

XS
SM
MD
LG