Linkuri accesibilitate

Donald Trump angajează noi avocați înainte de procesul din Senat


Procesul din Senat va începe pe 9 februarie
Procesul din Senat va începe pe 9 februarie

Fostul președinte american Donald Trump a angajat doi noi avocați care să îl reprezinte în procesul care va începe în Senatul american. Pus sub acuzare de Camera Reprezentaților pentru „incitare la insurecţie”, Trump a fost părăsit de unii apărători care nu au fost de acord cu direcția trasată de fostul președinte.

„Foarte respectaţii avocaţi pledanţi David Schoen şi Bruce L. Castor Jr vor conduce acum echipa", a anunţat Donald Trump într-un comunicat.

Castor a făcut carieră în domeniul dreptului penal, în timp ce Schoen este specialist în „procese pentru drepturile civile din Alabama şi apărare penală federală în New York, inclusiv pentru gulere albe (persoane cu funcţii de conducere în structuri statale sau private) şi alte cazuri complexe".

Schoen a colaborat anterior cu echipa de apărare a lui Trump şi cei doi „cred că punerea sub acuzare este neconstituţională", se menţionează în comunicat.

Procesul din Senat va începe pe 9 februarie. Este nevoie de votul a două treimi din cei 100 de senatori americani pentru ca Trump să fie declarat vinovat.

Cu doar cinci senatori republicani dispuşi să se alăture votului celor 50 de senatori democraţi împotriva fostului preşedinte, este puţin probabil ca majoritatea de două treimi necesară, adică 67 de senatori, să fie atinsă, potrivit Afp, citat de Agerpres.

Donald Trump a dorit ca avocaţii săi să continue să argumenteze teza fraudei electorale masive care a dus la victoria democratului Joe Biden, mai degrabă decât să se concentreze asupra inculpării unui preşedinte care nu mai este în funcţie, indicase CNN, care preciza că fostul preşedinte nu este dispus să discute pe acest subiect.

Cum Donald Trump și-a încheiat mandatul pe 20 ianuarie, mizele procesului sunt mai mult simbolice, dar Senatul ar putea vota să îi interzică pe viață ocuparea de funcții publice.

Rezoluția democraților îl acuză pe președintele Donald Trump că a incitat la insurecție împotriva guvernului Statelor Unite prin faptul că a încurajat susținătorii care protestau împotriva oficializării în Congres a mandatului lui Joe Biden.

Protestele s-au dovedit violente după ce susținătorii lui Trump au forțat intrarea și au pătruns în Capitoliul american. Violențele s-au soldat cu 5 decese.

XS
SM
MD
LG